Pittige gehaktballetjes

Pittige gehaktballetjes

Dit gerecht is zowel voor lunch als voor het avondeten (als bijgerecht) prima te serveren. Voor de lunch is onderstaand recept overheerlijk op een broodje zoals een pistolletje. Een klein beetje geraspte kaas brengt het naar een nieuwe dimensie.

 

Ingrediënten

Voor de saus:

  • 200 ml tomatenketchup
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 1 eetlepel appelciderazijn
  • 2 theelepels milde paprikapoeder

 

Voor de gehaktballetjes (ca. 25 stuks):

  • 500 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 eetlepels paneermeel
  • ½ theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder

 

Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom en roer deze goed door elkaar. Giet vervolgens de saus in een slowcooker. Laat deze vervolgens op een hoge stand opwarmen.

Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen door elkaar en draai met vochtige handen (zodat het gehakt niet aan uw handen blijft plakken) balletjes ter grootte van ongeveer een kleine limoen.

Leg alle balletjes in de saus en schep het geheel voorzichtig om zodat de saus de gehaktballetjes een beetje bedekken.

Zet vervolgens de slowcooker op een lage stand en laat de gehaktballen drie uren garen in de slowcooker.

Tip: Bovenstaande is overigens ook mogelijk om in een pan te bakken. Let wel op dat dit gebeurt in een braadpan of hapjespan met een anti-aanbaklaag. Zorg voor een klein beetje boter. Laat de gehaktballetjes een half uur tot drie kwartier garen op laag vuur.