Hasselback Sirloin Steak

Hasselback Sirloin Steak

Iedereen heeft ooit wel eens een steak gegeten, maar deze manier gaat verder dan een simpele steak. Deze sirloin steak is een steak die uit de ribben komt van de rund. Het is een ‘premium steak’, maar wel de goedkoopste. Dat komt doordat dit vlees taaier is dan andere geklasseerde ‘premium steaks’. Deze steak samen met een mengsel van champignons, sjalot en roomkaas, is overheerlijk!

 

Ingrediƫnten (voor 1 steak)

  • 2 eetlepels olie (voor de champignons)
  • Fijngesneden sjalot
  • 2 fijngesneden teentjes knoflook
  • 300 gram champignons, in kwarten gesneden
  • 1 theelepel zout (voor de champignons)
  • 1/4 theelepel peper (voor de champignons)
  • 20 gram roomkaas (zacht)
  • 2 eidooiers
  • 40 gram gesneden bieslook
  • 1 sirloin steak (of rib-eye)
  • 2 theelepels zout (voor de steak)
  • 2 theelepels peper (voor de steak)
  • 2 eetlepels canola oil (voor de steak)
  • 22 gram Parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Doe de knoflook en de knoflook in de pan en bak tot deze wat geslonken zijn. Voeg dan de champignons, zout en peper toe (voor de champignons) en bak deze tot de champignons goudbruin zijn. Wanneer dit het geval is: haal de pan van het vuur.

Doe het mengsel met champignon in een kom en doe daar de roomkaas, eidooier en bieslook bij. Meng dit goed door elkaar en zet apart.

Leg de steak op een snijplank en kruid deze aan beide kanten met de zout en peper. Snij na ongeveer elke 1,5 centimeter een snede van 3/4 van de steak. Voeg het champignonmengsel toe in deze sneden.

Verhit de olie in de pan en bak de steak voor ongeveer 30 seconden zodat alle kanten zijn dichtgeschroeid. Bak de steak daarna voor ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!